Komunie 2022

Ze względu na inflację do poniższych cen należy doliczyć 10%.

Obiad:

  • Zupa (do wyboru):
    • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
    • krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
    • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
    • botwinka z jajkiem
    • zupa rybna z łososiem i krewetkami
  • II Danie (1,5 porcji na osobę) do wyboru, podane na paterach
    • polędwiczki na sosie borowikowym / porowym | de volaille
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii | pieczony karczek w sosie własnym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
    • pierś z gęsi w sosie jabłkowo – borowikowym | zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo – żurawinowym
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem | pieczona golonka w piwie i pomidorach
  • Danie główne dla DZIECI
    • nuggetsy z kurczaka
    • pizza
  • Dodatki
    • ziemniaczki młode / frytki
    • mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
    • mizeria, buraczki zasmażane

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Dzieci:
    • do lat 4 = gratis,
    • do 10 lat = 50% ceny,
    • powyżej 10 lat = 100% ceny
  • Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
  • Tort istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 190 zł/kg kielich lub księga min 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 145 zł/kg
  • Ciastko – 14 zł/szt. Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem). Opłata serwisowa 9 zł/os.

Obiad:

  • Zupa (do wyboru)
    • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
    • krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
    • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
    • botwinka z jajkiem
    • zupa rybna z łososiem i krewetkami
  • II Danie (1,5 porcji na osobę) do wyboru, podane na paterach
    • polędwiczki na sosie borowikowym / porowym
    • de volaille
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
    • pieczony karczek w sosie własnym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
    • pierś z gęsi w sosie jabłkowo – borowikowym
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo – żurawinowym
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
    • pieczona golonka w piwie i pomidorach
  • Danie główne dla DZIECI
    • nuggetsy z kurczaka
    • pizza
  • Dodatki
    • ziemniaczki młode / frytki
    • mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
    • mizeria, buraczki zasmażane
  • Przekąski zimne (3 przekąski na osobę), z glazurą lub bez glazury
    • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
    • schab ze śliwką i bekonem
    • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
    • sałatki koktajlowe, domowe
    • tarty różne (ok. 10 porcji)
    • śledzie w różnych odsłonach
    • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
    • tortilla z marynowanym łososiem
    • pasztet z gęsi z żurawiną
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
    • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
    • befsztyk tatarski (dopł. 5 zł)
    • filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą
    • tymbaliki rybne / drobiowe
    • jajka w różnych odsłonach
    • łódeczki ziemniaczane
  • pieczywo, masło, sosy zimne
  • Woda z cytryną, kawa i herbata – bez ograniczeń.

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Dzieci:
    • do lat 4 = gratis,
    • do 10 lat = 50% ceny,
    • powyżej 10 lat = 100% ceny
  • Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
  • Tort istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 190 zł/kg kielich lub księga min 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 145 zł/kg
  • Ciastko – 14 zł/szt. Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem). Opłata serwisowa 9 zł/os.

Obiad:

  • Zupa (do wyboru)
    • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
    • krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
    • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
    • botwinka z jajkiem | zupa rybna z łososiem i krewetkami
  • II Danie (1,5 porcji na osobę) do wyboru, podane na paterach
    • polędwiczki podane na sosie borowikowym de volaille / porowym
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
    • pieczony karczek w sosie własnym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
    • pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo-żurawinowym
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
    • pieczona golonka w piwie i pomidorach
  • Danie główne dla DZIECI
    • nuggetsy z kurczaka
    • pizza
  • Dodatki
    • ziemniaczki młode / frytki
    • mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
    • mizeria, buraczki zasmażane
  • Przekąski zimne (3 przekąski na osobę), z glazurą lub bez
    • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
    • schab ze śliwką i bekonem
    • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
    • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
    • befsztyk tatarski (dopł. 5 zł)
    • bakłażan kaszubski
    • filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą
    • tymbaliki rybne / drobiowe
    • jajka w różnych odsłonach
    • łódeczki ziemniaczane faszerowane sałatką śledziową
    • zimne nóżki
    • śledzie w różnych odsłonach
  • pieczywo, masło, sosy zimne
  • Woda z cytryną, kawa i herbata – bez ograniczeń.
  • Dania na ciepło
    • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami i sosem własnym z karmelizowaną cebulką
    • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
    • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim podawana z sosem kurkowym

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Dzieci:
    • do lat 4 = gratis,
    • do 10 lat = 50% ceny,
    • powyżej 10 lat = 100% ceny
  • Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
  • Tort istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 190 zł/kg kielich lub księga min 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 145 zł/kg
  • Ciastko – 14 zł/szt. Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem). Opłata serwisowa 9 zł/os.

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 13.00-20.00
piątki 13.00-01.00
sobota 13.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485