Wigilie firmowe 2023

Wigilia na miejscu w lokalu lub w siedzibie firmy.

OPCJA – PRZYSTAWKA | 22 zł netto

  • Terina z carpaccio z łososia gravlax z serkiem chrzanowym
  • Sałatka śledziowa

KOLACJA CIEPŁA SERWOWANA | 134 zł/os

  • Zupa – 1 do wyboru dla wszystkich gości
    • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub z uszkami
    • Zupa podgrzybkowa
    • Prowansalska zupa rybna z pieczonym łososiem i owocami morza
    • Krem z pieczonych pietruszek z grissini
  • Dania główne + dodatki – 1 porcja mięsa do wyboru na osobę
    • Karp w cieście piwnym
    • Dorsz zapiekany z warzywami w sosie porowo – żurawinowym
    • Łosoś w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami
    • Pierogi z kapusta i grzybami
    • Pierś z kaczki na selerze z imbirem i miodem w sosie tymiankowym
    • Klasyczny kotlet de’volaille
    • Faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach:
      • z pieczarkami i serem w sosie kaparowym, ze szpinakiem w sosie borowikowym,
      • z krewetkami w sonie nduja z mulami, z mango w sosie kokosowym
    • Polędwiczki słodko-pikantne w sosie chili na kaszy kuskus
  • Kompot z suszu
  • Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ

MENU PRZEKĄSEK PO KOLACJI CIEPŁEJ – 3 przekąski na osobę | 58 zł netto

  • Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na paterach
    • ryba po grecku
    • karp w galarecie
    • karp po żydowsku
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
    • schab ze śliwką i bekonem
    • rolada z kurczaka z mango i wiórkami kokosowymi
    • pierś z gruszką i błękitnym serem
    • filet z pstrąga w sosie remoulade / w auszpiku
    • łosoś w sosie remoulade / w auszpiku
    • tatar z dodatkami
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
    • pieczony rostbef z musem truflowym
    • mini wrapy w wielu smakach
    • pasztet gęsi z wiśniami
    • deski swojskich wędzonek i serów
    • śledzie w różnych odsłonach (w wiśniach, w pigwie, w oleju)
    • szaszłyki (wegańskie, z kurczakiem, z krewetkami, z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi)
    • sałatki koktajlowe, domowe (wędzony kurczak z fetą, z mozzarellą i pomidorami koktajlowymi, ziemniaczana z serem cheddar, z marynowanym burakiem i fetą, jarzynowa)
    • zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe

Dodatkowa przekąska – 22 zł netto
Przekąski bez ograniczeń – 118 zł netto


DODATKOWE DANIE NA CIEPŁO:

  • cena 32 zł netto
    • kapusta wigilijna
    • barszcz z pasztecikiem
    • flaki wołowe
    • pierogi z kapustą i grzybami
    • łazanki z kapustą i grzybami
    • krokiet z kapustą i grzybam
  • cena 52 zł netto
    • strogonow wołowy
    • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
    • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
    • rostbef pieczony po angielsku serwowany z sosem i pieczonymi patatkami


  • PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ:
    • soki 100% (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka) – 34 zł na osobę
    • soki 100% oraz napoje gazowane (Pepsi, 7up, Mirinda) – 42 zł na osobę
  • PAKIETY DESEROWE:
    • Bufet słodki (kluski z makiem, sernik, jabłecznik, piernik, makowiec) – 40 zł netto / os
    • Tort (smak oraz napis do wyboru, min. 12 osób) – 26 zł netto / os
    • Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 20 zł netto / os
  • DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE
    • Wódka 0,5l w specjalnej cenie – 65zł
    • Wino domu 0,75l w specjalnej cenie – 65zł
    • Alkohol zakupiony poza lokalem; opłata serwisowa – 29 zł na osobę
    • Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (Finlandia, wino, piwo, Grant’s / Ballantine’s) – 127zł na osobę

DODATKOWE INFORMACJE:
Podczas imprez tanecznych karta wstępu gratis
Ceny netto

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 12.00-18.30
piątki 12.00-22.00
sobota 12.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485