MENU OBIADOWE – 168zł:
- podane na paterach w stół 1,5 porcji / osobę – (2 – 5 rodzajów) lub
serwowany talerz degustacyjny (3 rodzaje wybranych dań)
Zupa – 1 do wyboru dla wszystkich gości
- rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
- krem z pieczonych pietruszek z grissini
- krem z pomidorów
- zupa podgrzybkowa
- prowansalska zupa rybna z pieczonym łososiem i owocami morza
Dania główne:
- faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach: z pieczarkami i serem w sosie kaparowym, ze szpinakiem w sosie borowikowym, z krewetkami w sonie nduja z mulami, z mango w sosie kokosowym
- klasyczny kotlet de’volaille
- łosoś w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami
- polędwiczki słodko-pikantne w sosie chili na kaszy kuskus
- zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
- dorsz zapiekany z warzywami w sosie porowo – żurawinowym
- pieczonka golonka w piwie i pomidorach
- pierś z kaczki na selerze z imbirem i miodem w sosie tymiankowym
- [vege] pierogi z soczewicą lub ukraińskie
- [vege] kotlet wegański na bazie kalafiora i brokuła z soczewicą i pietruszką
Dodatki do dań – surówki, jarzynki, ziemniaki, frytki, itp.
Kawa, herbata, woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ
Dodatkowa porcja mięsa – 44zł / porcję
Przystawka – 24zł / porcję: Dowolna pozycja z menu przekąsek
Powitanie chlebem i solą oraz lampką prosecco – 25zł
MENU PRZEKĄSEK po menu obiadowym: 2 por. – 48zł. / 3 por. – 68zł.
Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na paterach
- rolada z boczku z suszonymi pomidorami
- schab ze śliwką i bekonem
- rolada z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
- pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
- filet z pstrąga w sosie remoulade / w auszpiku
- łosoś w sosie remoulade / w auszpiku
- tatar z dodatkami
- kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
- pieczony rostbef z musem truflowym
- mini wrapy w wielu smakach
- pasztet gęsi z wiśniami
- deski swojskich wędzonek i serów
- śledzie w różnych odsłonach (w wiśniach, w pigwie, w oleju)
- szaszłyki (wegańskie, z kurczakiem, z krewetkami, z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi)
- sałatki koktajlowe, domowe (wędzony kurczak z fetą, z mozzarellą i pomidorami koktajlowymi, ziemniaczana z serem cheddar, z marynowanym burakiem i fetą, jarzynowa)
- zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
- różne przekąski finger food
KOLACJA NA GORĄCO
- cena 30zł
- strogonow drobiowy, wegetariański
- barszcz z pasztecikiem
- włoska zupa ziemniaczana z prosciutto
- cena 40zł
- zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
- strogonow wołowy
- cena 50zł
- rostbef pieczony po angielsku serwowany z sosem i pieczonymi ziemniaczkami
- schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
- szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ (soki 100% oraz napoje gazowane):
- do menu obiadowego (pkt 1) – 20zł / os,
- do menu całościowego (pkt 1+2 lub 1+2+3) – 40zł / os
- napoje zakupione poza lokalem – 26zł / os
PAKIETY DESEROWE:
- Bufet słodki (donuty, panna cotta, mini pączki z budyniem, galaretki, babeczki czekoladowe) – 38zł / os
- Tort (smak oraz napis do wyboru, min. 10 osób) – 26zł / os
- Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa – 22zł / os
DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE
- Alkohole w specjalnej cenie:
- Wódka 0,5l – 75zł (Stock), 90zł (Pan Tadeusz, Biały Bocian), 98zł (Absolut, Finlandia,
- Baczewski), 200zł (Belvedere)
- Wino domu białe / czerwone 0,75l – 70zł
- Whisky 0,7l – 250zł (Chivas Regal „12”, Jack Daniel’s, Jameson, Johnnie Walker „12”, Ballantine’s „12”)
- Aperol 0,7l – 130zł, Gin 0,7l – 98zł, Tequilla 0,7l – 170zł
- Wino musujące 0,75l.: standard – 70zł; Prosecco / Cava – 120zł
- Alkohol zakupiony poza lokalem; opłata serwisowa – 40zł / os
- Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (Finlandia, wino, piwo, Grant’s / Ballantine’s) – 176zł / os
- Nagłośnienie dla mówcy – 100zł | Projektor / ekran – 150zł
DODATKOWE INFORMACJE:
W czasie imprez tanecznych (piątek/sobota) dzieci zapraszamy maksymalnie do godz. 21:00
Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny
Ceny brutto