Obiad po ślubie

MENU OBIADOWE – 168zł:

  • podane na paterach w stół 1,5 porcji / osobę – (2 – 5 rodzajów) lub
    serwowany talerz degustacyjny (3 rodzaje wybranych dań)

Zupa – 1 do wyboru dla wszystkich gości

  • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
  • krem z pieczonych pietruszek z grissini
  • krem z pomidorów
  • zupa podgrzybkowa
  • prowansalska zupa rybna z pieczonym łososiem i owocami morza

Dania główne:

  • faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach: z pieczarkami i serem w sosie kaparowym, ze szpinakiem w sosie borowikowym, z krewetkami w sonie nduja z mulami, z mango w sosie kokosowym
  • klasyczny kotlet de’volaille
  • łosoś w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami
  • polędwiczki słodko-pikantne w sosie chili na kaszy kuskus
  • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
  • dorsz zapiekany z warzywami w sosie porowo – żurawinowym
  • pieczonka golonka w piwie i pomidorach
  • pierś z kaczki na selerze z imbirem i miodem w sosie tymiankowym
  • [vege] pierogi z soczewicą lub ukraińskie
  • [vege] kotlet wegański na bazie kalafiora i brokuła z soczewicą i pietruszką

Dodatki do dań – surówki, jarzynki, ziemniaki, frytki, itp.

Kawa, herbata, woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ



Dodatkowa porcja mięsa – 44zł / porcję

Przystawka – 24zł / porcję: Dowolna pozycja z menu przekąsek

Powitanie chlebem i solą oraz lampką prosecco – 25zł


MENU PRZEKĄSEK po menu obiadowym: 2 por. – 48zł. / 3 por. – 68zł.

Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na paterach

  • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
  • schab ze śliwką i bekonem
  • rolada z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
  • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
  • filet z pstrąga w sosie remoulade / w auszpiku
  • łosoś w sosie remoulade / w auszpiku
  • tatar z dodatkami
  • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
  • pieczony rostbef z musem truflowym
  • mini wrapy w wielu smakach
  • pasztet gęsi z wiśniami
  • deski swojskich wędzonek i serów
  • śledzie w różnych odsłonach (w wiśniach, w pigwie, w oleju)
  • szaszłyki (wegańskie, z kurczakiem, z krewetkami, z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi)
  • sałatki koktajlowe, domowe (wędzony kurczak z fetą, z mozzarellą i pomidorami koktajlowymi, ziemniaczana z serem cheddar, z marynowanym burakiem i fetą, jarzynowa)
  • zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
  • różne przekąski finger food


KOLACJA NA GORĄCO

  • cena 30zł
    • strogonow drobiowy, wegetariański
    • barszcz z pasztecikiem
    • włoska zupa ziemniaczana z prosciutto
  • cena 40zł
    • zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
    • strogonow wołowy
  • cena 50zł
    • rostbef pieczony po angielsku serwowany z sosem i pieczonymi ziemniaczkami
    • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
    • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami


PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ (soki 100% oraz napoje gazowane):

  • do menu obiadowego (pkt 1) – 20zł / os,
  • do menu całościowego (pkt 1+2 lub 1+2+3) – 40zł / os
  • napoje zakupione poza lokalem – 26zł / os

PAKIETY DESEROWE:

  • Bufet słodki (donuty, panna cotta, mini pączki z budyniem, galaretki, babeczki czekoladowe) – 38zł / os
  • Tort (smak oraz napis do wyboru, min. 10 osób) – 26zł / os
  • Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa – 22zł / os


DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE

  • Alkohole w specjalnej cenie:
    • Wódka 0,5l – 75zł (Stock), 90zł (Pan Tadeusz, Biały Bocian), 98zł (Absolut, Finlandia,
    • Baczewski), 200zł (Belvedere)
    • Wino domu białe / czerwone 0,75l – 70zł
    • Whisky 0,7l – 250zł (Chivas Regal „12”, Jack Daniel’s, Jameson, Johnnie Walker „12”, Ballantine’s „12”)
    • Aperol 0,7l – 130zł, Gin 0,7l – 98zł, Tequilla 0,7l – 170zł
    • Wino musujące 0,75l.: standard – 70zł; Prosecco / Cava – 120zł
    • Alkohol zakupiony poza lokalem; opłata serwisowa – 40zł / os
  • Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (Finlandia, wino, piwo, Grant’s / Ballantine’s) – 176zł / os
  • Nagłośnienie dla mówcy – 100zł | Projektor / ekran – 150zł

DODATKOWE INFORMACJE:
W czasie imprez tanecznych (piątek/sobota) dzieci zapraszamy maksymalnie do godz. 21:00
Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny
Ceny brutto


Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 12.00-18.30
piątki 12.00-22.00
sobota 12.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485