Komunie 2025

SERWOWANE MENU OBIADOWE   |   210 zł/os

  • Zupa – 1 do wyboru
    • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
    • krem ze szparagów ze świeżą bazylią i parmezanem 
    • krem z pieczonych pietruszek z grissini
    • zupa z pomidorów
    • zupa podgrzybkowa
    • prowansalska zupa rybna z pieczonym łososiem i owocami morza
  • Dania główne + dodatki – 1,5 porcji mięsa do wyboru na osobę
    • faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach:
      • z pieczarkami i serem w sosie kaparowym,
      • ze szpinakiem w sosie borowikowym,
      • z krewetkami w sonie nduja z mulami,
      • z mango w sosie kokosowym.
    • klasyczny kotlet de’volaille
    • łosoś w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami
    • polędwiczki słodko-pikantne w sosie chili na kaszy kuskus
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • dorsz zapiekany z warzywami w sosie porowo – żurawinowym 
    • pieczona golonka w piwie i pomidorach 
    • pierś z kaczki na selerze z imbirem i miodem w sosie tymiankowym
    • [vege] pierogi z soczewicą lub ukraińskie
    • [vege] kotlet wegański na bazie kalafiora i brokuła z soczewicą i pietruszką
  • Deser: ciasta różne: czekoladowe brownie, szarlotka, drożdżówka ze śliwką, itp.
  • Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ


PRZYSTAWKA | 29 zł/os

  • terina z carpaccio z łososia gravlax z serkiem chrzanowym
  • o szyjki rakowe marynowane w limonce i świeżej kolędrze

MENU PRZEKĄSEK po menu obiadowym: 2 por. – 54zł. / 3 por. – 76zł.

  • Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na półmiskach, z glazurą lub bez glazury
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami 
    • schab ze śliwką i bekonem
    • rolada z kurczaka z mango i wiórkami kokosowymi 
    • pierś z gruszką i błękitnym serem
    • filet z pstrąga w sosie remoulade / w auszpiku
    • łosoś w sosie remoulade / w auszpiku
    • tatar z dodatkami
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami 
    • pieczony rostbef z musem truflowym
    • mini wrapy w wielu smakach
    • pasztet z gęsi z wiśniami 
    • deski swojskich wędzonek i serów
    • śledzie w różnych odsłonach (w wiśniach, w pigwie, w oleju)
    • szaszłyki (wegańskie, z kurczakiem, z krewetkami, z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi)
    • sałatki koktajlowe, domowe (wędzony kurczak z fetą, z mozzarellą i pomidorami koktajlowymi, ziemniaczana z serem cheddar, z marynowanym burakiem i fetą, jarzynowa)
    • zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
  • Dodatkowa przekąska – 27 zł

KOLACJA NA GORĄCO   |   40 zł 

  • strogonow drobiowy, wegetariański
  • barszcz z pasztecikiem
  • włoska zupa ziemniaczana z prosciutto

KOLACJA NA GORĄCO   |   50 zł 

  • zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
  • strogonow wołowy

KOLACJA NA GORĄCO   |   60 zł 

  • rostbef pieczony po angielsku serwowany z sosem i pieczonymi patatkami
  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami

PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ (soki 100% oraz napoje gazowane):

  • do menu obiadowego (pkt 1) – 26zł / os,
  • do menu całościowego (pkt 1+2 lub 1+2+3) – 46zł / os,
  • napoje zakupione poza lokalem – 26zł / os

PAKIETY DESEROWE:

  • bufet słodki (donuty, pana cotta, mini pączki z budyniem, galaretki, babeczki czekoladowe) – 44 zł / os
  • tort – kielich / księga (min. 15 os.) – 39 zł/os; standard – 29 zł/os
  • ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 28 zł / os

DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE

  • Alkohole w specjalnej cenie:
    • Wódka 0,5l – 75zł (Stock), 90zł (Pan Tadeusz, Biały Bocian), 98zł (Absolut, Finlandia,
    • Baczewski), 200zł (Belvedere)
    • Wino domu białe / czerwone 0,75l – 70zł
    • Whisky 0,7l – 250zł (Chivas Regal „12”, Jack Daniel’s, Jameson, Johnnie Walker „12”, Ballantine’s „12”)
    • Aperol 0,7l – 130zł, Gin 0,7l – 98zł, Tequilla 0,7l – 170zł
    • Wino musujące 0,75l.: standard – 70zł; Prosecco / Cava – 120zł
  • Alkohol zakupiony poza lokalem – opłata serwisowa – 40 zł / os
  • Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (Finlandia, wino, piwo, Grant’s / Ballantine’s)
    • pierwsze 4 godz. 98zł / os; pozostały czas trwania imprezy 88zł / os
  • Nagłośnienie dla mówcy – 100zł | Projektor / ekran – 150zł
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego gratis.
    • Dodatkowe pokrowce – 16 zł / os

DODATKOWE INFORMACJE:

Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny.

Ceny brutto.

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 12.00-18.30
piątki 12.00-22.00
sobota 12.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485