Komunie 2026

MENU OBIADOWE cena na osobę dorosłą (dzieci do 4 lat gratis, 4 – 10 lat 50%)

Menu I – 235 zł

  • Zupa – 1 do wyboru
  • Danie główne + dodatki –
    1,5 por. / os
  • Deser: sernik, pistacja,
    malinowa chmurka
  • Kawa, herbata – bez
    ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez
    ograniczeń
  • Dekoracje komunijne
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego

Menu II – 255 zł

  • Przystawka (do wyboru z
  • menu przekąsek)
  • Zupa – 1 do wyboru
  • Danie główne + dodatki – 1,5 por. / os
  • Deser: sernik, pistacja,
    malinowa chmurka
  • Kawa, herbata – bez
    ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez
    ograniczeń
  • Dekoracje komunijne
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego
  • GRATIS: 1L. soku /10 os.


Menu III – 280 zł

  • Przystawka (do wyboru z menu przekąsek)
  • Zupa – 1 do wyboru
  • Danie główne + dodatki – 2 por. / os
  • Deser: sernik, pistacja,
    malinowa chmurka
  • Kawa, herbata – bez
    ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez
    ograniczeń
  • Dekoracje komunijne
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego
  • Pokrowce na krzesła
    gości
    8 zł / osobę
  • GRATIS: 1L. soku /10 os.
    oraz tort kielich / księga w cenie standard

Menu IV – 295 zł

  • Zupa – 1 do wyboru
  • Danie główne + dodatki – 2 porcje / os
  • Deser: sernik, pistacja,
    malinowa chmurka
  • Kawa, herbata – bez
    ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez
    ograniczeń
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Dekoracje komunijne
  • GRATIS: 1L. soku /10 os.
    oraz tort kielich / księga w cenie standard
  • GRATIS: pokrowce na
    krzesła dla wszystkich
    gości

ZUPY do wyboru:

rosół z makaronem i kawałkami kurczaka | krem ze szparagów ze świeżą bazylią i parmezanem | krem z pieczonych pietruszek z grissini | krem z pomidorów | zupa podgrzybkowa | prowansalska zupa rybna z pieczonym łososiem i owocami morza

DANIA GŁÓWNEdo wyboru 3 – 5 rodzajów – podane na paterach

faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach: z pieczarkami i serem w sosie kaparowym; ze szpinakiem w sosie borowikowym; z krewetkami w sonie nduja z mulami; z mango w sosie kokosowym | klasyczny kotlet de’volaille | łosoś w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami | polędwiczki słodko-pikantne w sosie chili na kaszy kuskus | zrazy wołowe z sosem własnym | dorsz zapiekany z warzywami w sosie żurawinowym | pieczonka golonka w piwie i pomidorach | pierś z kaczki na selerze z imbirem i miodem w sosie tymiankowym | [vege] pierogi z soczewicą lub ukraińskie | [vege] kotlet wegański na bazie kalafiora i brokułu z soczewicą i pietruszką | [dla dzieci] nuggetsy drobiowe

DODATKI:

frytki | ziemniaki z koperkiem | ziemniaki zapiekane | gorące jarzynki | sezonowe surówki



MENU PRZEKĄSEK
po menu obiadowym na osobę: 2 porcje – 60zł. / 3 porcje – 82 zł.

  • Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na półmiskach, z glazurą lub bez glazury
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
    • schab ze śliwką i bekonem
    • rolada z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
    • rolada z kurczaka z mango i wiórkami kokosowymi
    • pierś z gruszką i błękitnym serem
    • filet z pstrąga w sosie remoulade / w auszpiku
    • łosoś w sosie remoulade / w auszpiku
    • tatar z dodatkami
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
    • pieczony rostbef z musem truflowym
    • mini wrapy w wielu smakach
    • pasztet gęsi z wiśniami
    • deski swojskich wędzonek i serów
    • śledzie w różnych odsłonach (w wiśniach, w pigwie, w oleju)
    • szaszłyki (wegańskie, z kurczakiem, z krewetkami, z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi)
    • sałatki koktajlowe, domowe (wędzony kurczak z fetą, z mozzarellą i pomidorami koktajlowymi, ziemniaczana z serem cheddar, z marynowanym burakiem i fetą, jarzynowa)
    • zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
  • Dodatkowa przekąska – 29 zł

KOLACJA NA GORĄCO   |   40 zł 

  • strogonow drobiowy, wegetariański
  • barszcz z pasztecikiem
  • włoska zupa ziemniaczana z prosciutto
  • flaki po pomorsku
  • żurek na wędzonce

KOLACJA NA GORĄCO   |   50 zł 

  • zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
  • strogonow wołowy

KOLACJA NA GORĄCO   |   60 zł 

  • rostbef pieczony po angielsku serwowany z sosem i pieczonymi patatkami
  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami

PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ (soki 100% oraz napoje gazowane):

  • do menu obiadowego (pkt 1) – 26zł / os,
  • do menu całościowego (pkt 1+2 lub 1+2+3) – 46zł / os,
  • napoje zakupione poza lokalem – 26zł / os

PAKIETY DESEROWE:

  • bufet słodki (donuty, pana cotty, mini pączki, monoporcje, ptysie) – 44 zł / os
  • tort – kielich / księga – 36 zł / os; standard – 29 zł / os
  • ciastko domowe prosto z kaszub – 20 zł
  • ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 28 zł / os

DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE

  • Nagłośnienie dla mówcy – 100zł
  • Projektor / ekran – 150zł
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego gratis.
  • Dodatkowe pokrowce – 15 zł / os

Ceny mogą ulec zmianie

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 58 620 06 48

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

Restauracja 12:30 – 18:00

dyskoteki
piątki 18:00-1.00
sobota 19:00-02.00

biuro czynne od 11:00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

Santander Bank Polska
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485