Wesela
SERWOWANE MENU OBIADOWE | 155 zł/os
  • Powitanie – chlebem i solą oraz lampką wina musującego
    • Zupa – 1 do wyboru
      • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
      • krem z leśnych grzybów
      • krem z pomidorów z parmezanem
      • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
      • zupa rybna z kawałkami ryby
  • Dania główne + dodatki – 1,5 porcji / osobę (3 – 5 rodzajów do wyboru)
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • klasyczny kotlet de’volaille
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
    • pieczony karczek w sosie własnym
    • polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem lub w sosie porowo – żurawinowym
    • pieczonka golonka w piwie i pomidorach
  • dania z dopłatą 20zł / porcję:
    • pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą

Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ

  • DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU OBIADOWEGO
    • Przystawka – 20zł / porcję:
      • sałatka cezar
      • indyk z ziołach na gorących boczniakach w śmietanie
    • Dodatkowe ½ porcji mięsa na osobę – 35zł  
    • Dodatkowa 1 porcja mięsa na osobę – 55zł
    • Tort w cenie 250 zł/kg   |   Ciastko – 17 zł/szt
    • Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 12 zł na osobę

MENU PRZEKĄSEK – 4 przekąski na osobę | 70 zł/os

  • Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na półmiskach, z glazurą lub bez glazury
    • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem 
    • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 
    • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
    • schab ze śliwką i bekonem
    • bakłażan po kaszubsku
    • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
    • filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą 
    • tortille różne (szpinak, kurczak, warzywa)
    • jajka w różnych odsłonach (szynka, sos tatarski, pasta rybna)
    • śledzie w różnych odsłonach (sos musztardowy, w oleju, po kartusku) 
    • sałatki koktajlowe, domowe (grillowany kurczak, grecka, pieczony burak i ser kozi, jarzynowa, z tortellini)
    • tarty różne
    • zimne nóżki 
    • tymbaliki rybne / drobiowe
  • Przekąski z dopłatą 20zł / porcję:
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
    • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
    • befsztyk tatarski
    • pasztet gęsi z wiśniami / w glazurze

DANIE PRZED PÓŁNOCĄ | 50 zł

  • zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
  • strogonow wołowy
  • bogracz wołowy
  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami 
  • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim, podawana z sosem kurkowym

DANIE PO PÓŁNOCY | 30 zł

  • forszmak drobiowy
  • żurek
  • barszcz z pasztecikiem
  • flaki wołowe

DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE

  • Dodatkowa przekąska – 20zł
  • Przekąski zimne BEZ OGRANICZEŃ – 54zł na osobę
  • Napoje gazowane i soki 100% BEZ OGRANICZEŃ – 40zł na osobę
  • Wódka 0,5l w specjalnej cenie – 55zł
  • Alkohol zakupiony poza lokalem –  opłata serwisowa – 40 zł na osobę
  • Napoje zakupione poza lokalem – opłata serwisowa – 20 zł na osobę
  • Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (wódka premium, wino, piwo, whisky) – 140zł na osobę
  • Przedłużenie: 750zł/h – zgłoszone przy omówieniu, 1500zł/h w trakcie imprezy.
  • Dekoracje kwiatowe – 15zł na osobę

STÓŁ SŁODKI (min. 40 osób)   |   75 zł

  • Owoce, ciastka koktajlowe, torciki, słodkości, kawa oraz herbata

STÓŁ STAROPOLSKI (min. 40 osób)   |   90 zł

  • Udziec wędzony, deska boczku wędzonego, wędliny wiejskie, smalec domowy, ogórki małosolne i kiszone, grzybki marynowane, chleb wiejski, chrzan, musztarda, Siwucha (40ml/os)

POPRAWINY   |   140 zł

  • Danie gorące, woda z cytryną, kawa i herbata bez ograniczeń, przekąski oraz dania z wesela, wynajem sali, obsługa

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Podczas imprez tanecznych karta wstępu: piątek – 10 zł, w sobotę – 15 zł.
  • Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny.
  • W czasie imprez tanecznych (piątek/sobota) dzieci zapraszamy maksymalnie do godz. 20.00
  • W związku z trudną do przewidzenia inflacją ceny mogą ulec zmianie.
  • Ceny brutto.

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 13.00-20.00
piątki 13.00-01.00
sobota 13.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485