Wesela
SERWOWANE MENU OBIADOWE | 220 zł/os
  • Powitanie – chlebem i solą oraz lampką wina musującego
    • Zupa – 1 do wyboru
      • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
      • krem z leśnych grzybów
      • krem z pomidorów z parmezanem
      • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
      • zupa rybna z kawałkami ryby
  • Dania główne – 2porcje / osobę (3 –7 rodzajów do wyboru)
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • klasyczny kotlet de’volaille
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
    • pieczony karczek w sosie własnym
    • polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem lub w sosie porowo-żurawinowym
    • pieczonka golonka w piwie i pomidorach
    • pierś z kaczki w sosie jabłkowo-borowikowym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
  • Dodatki do dań-surówki, jarzynki, ziemniaki, frytki,itp.
  • Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ
  • Dekoracja weselna stołu
  • DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU OBIADOWEGO
    • Przystawka – 22zł / porcję:
      • sałatka cezar
      • indyk z ziołach na gorących boczniakach w śmietanie  
    • Dodatkowa 1 porcja mięsa na osobę – 50zł

MENU PRZEKĄSEK po menu obiadowym – 3 przekąski na osobę | 78 zł/os (cena regularna 96zł)

  • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
  • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
  • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
  • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
  • schab ze śliwką i bekonem
  • bakłażan po kaszubsku
  • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
  • filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą
  • tortille różne (szpinak, kurczak, warzywa)
  • jajka w różnych odsłonach (szynka, sos tatarski, pasta rybna)
  • śledzie w różnych odsłonach (sos musztardowy, w oleju, po kartusku)
  • sałatki koktajlowe, domowe (grillowany kurczak, grecka, pieczony burak i ser kozi, jarzynowa, z tortellini)
  • tarty różne (szpinak i feta, warzywa grillowane, kurczak)
  • zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
  • pasztet gęsi z wiśniami
  • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
  • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
  • befsztyk tatarski
  • łosoś w sosie remoulade / w glazurze
  • DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU PRZEKĄSEK
    • Dodatkowa przekąska – 24zł
    • Przekąski zimne BEZ OGRANICZEŃ –120zł na osobę

KOLACJA NA GORĄCO:

  • cena 30 zł (cena regularna 36zł)
    • forszmak drobiowy
    • żurek
    • barszcz z pasztecikiem
    • flaki wołowe
    • bogracz ozapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
  • cena 50 zł (cena regularna 60zł)
    • strogonow wołowy
    • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
    • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
    • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim, podawana z sosem kurkowym

PAKIETY NAPOJÓW BEZ OGRANICZEŃ:

  • soki 100% (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka) – 48zł na osobę
  • soki 100% oraz napoje gazowane (Pepsi, 7up, Mirinda) – 60zł na osobę
  • napoje zakupione poza lokalem – 39zł na osobę

BUFETY DESEROWE:

  • Bufet słodki (donuty, sernik, jabłecznik, brownie, croissanty) – 57zł na osobę
  • Bufet słodki (donuty, sernik, jabłecznik, brownie, croissanty) + tort (smak oraz napis do wyboru) – 87zł na osobę
  • Tort (smak oraz napis do wyboru, min. 10 osób) – 33zł na osobę
  • Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 30 zł naosobę

STÓŁ STAROPOLSKI (min. 40 osób)   |   110 zł

  • Udziec wędzony, deska boczku wędzonego, wędliny wiejskie, smalec domowy, ogórki małosolne i kiszone, grzybki marynowane, chleb wiejski, chrzan, musztarda, Siwucha (40ml/os)

POPRAWINY   |   170 zł

  • Danie gorące, woda z cytryną, kawa i herbata bez ograniczeń, przekąski oraz dania z wesela, wynajem sali, obsługa

DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE:

  • Wódka 0,5l w specjalnej cenie – 65zł (cena regularna 95zł)
  • Wino domu 0,75l w specjalnej cenie – 70zł (cena regularna 100zł)
  • Alkohol zakupiony poza lokalem; opłata serwisowa – 45zł na osobę
  • Bufet alkoholi BEZ OGRANICZEŃ (Finlandia, wino, piwo, Grant’s / Ballantine’s) – 205 zł na osobę

W związku z trudną do przewidzenia inflacją ceny mogą ulec zmianie.

Ceny brutto.

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 12.00-18.30
piątki 12.00-22.00
sobota 12.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485