ZUPY
Rybna zupa prowansalska z pieczonym łososiem i owocami morza
Aromatyczne danie kuchni francuskiej, w którym soczyste kawałki ryb, mięsiste owoce morza oraz warzywa są gotowane w bulionie ze świeżym pesto prowansalskim. To połączenie składników sprawia, że zupa ta jest idealnym wyborem dla miłośników owoców morza.
porcja 300 ml – 43,-
waza 1200 ml – 120,-
Rosół z KACZKI Z makaronem
Popularny i tradycyjny polski bulion z kaczki benedyktyńskiej z warzywami, podany z makaronem i kurczakiem. Zupa ta doskonale rozgrzewa w chłodne dni i dobrze syci.
porcja 300 ml – 25,-
waza 1200 ml – 65,-
Flaki wołowe po pomorsku
Danie klasycznej kuchni polskiej, które powstaje z duszonych w bulionie mięsnym podrobów wołowych z ziołami.
porcja 300 ml – 30,-
waza 1200 ml – 75,-
Zupa podgrzybkowa z całych grzybów
Zupa ta to danie, które powstaje na bazie bulionu warzywnego, w którym gotowane są świeże podgrzybki w całości. Długi czas gotowania na wolnym ogniu powoduje, że zupa nabiera intensywnego smaku i aromatu grzybów.
porcja 300 ml – 32,-
waza 1200 ml – 80,-
SAŁATY
Pierś z kurczaka z naszej wędzarni na sałatach z lekkim sosem czosnkowym
To danie składa się z wędzonej piersi kurczaka, podanej na zielonych sałatach i skropionej sosem czosnkowym oraz ciepłej grzanki.
48,-
Świeżo marynowane raki z orzeźwiającym dressingiem
To orzeźwiające danie składa się z delikatnych szyjek ze świeżo rozbieranych raków, które zostały za marynowane w mieszance aromatycznej kolendry i soku z limonek. Połączenie tych składników tworzy wyjątkowy, świeży smak, który idealnie komponuje się z białym winem, tworząc doskonałe danie na letni wieczór.
54,-
PRZYSTAWKI
Krewetki Black Tiger (10szt.) w aromatycznym pesto bazyliowym, podsmażane na maśle z czosnkiem i białym winie, bodane z świeżą bagietką.
Nasze krewetki w świeżym pesto bazyliowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Krewetki są delikatnie podsmażane na maśle ze świeżym pesto bazyliowym, czosnkiem i białym winem, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Podajemy je z chrupiącą bagietką.
58,-
Carpaccio z łososia na toście francuskim z sosem wasabi
Carpaccio z łososia na cieście francuskim to eleganckie danie, które z pewnością za chwyci smakoszy ryb. Cienko pokrojony łosoś, delikatny i pełen smaku, serwowany jest na toście francuskim. Dodatkowo, danie podawane jest z ostrym sosem wasabi, który doskonale komponuje się z łososiem, nadając mu pikantnego smaku.
49,-
Tatar z łososia marynowanego
Drobno posiekany łosoś marynowany z oliwą, kaparami, sosem tatarskim i bagietką.
59,-
Tatar wołowy
Tatar wołowy to danie mięsne, które składa się z drobno posiekanej polędwicy wołowej wymieszanej z aromatycznymi przyprawami i dodatkami.
56,-
Deska mięsnych wyrobów z naszej wędzarni
Deska mięsnych wyrobów z naszej wędzarni to danie mięsne,
które składa się z różnych rodzajów wędlin i mięs, przygotowanych w tradycyjny sposób, zużyciem wędzarni i naturalnych przypraw. Wszystkie elementy są dokładnie pokrojone i podane na drewnianej desce.
78,-
Deska serów kaszubskich z owocami
Sery z naszego regionu o różnych smakach, takich jak: naturalny, orzech włoski, kozieradka, czarne oliwki, żurawina, czarnuszka, suszone pomidory.
78.-
Marynowane śledzie w wiśni oraz w pigwie
To danie, w którym śledzie są marynowane w wiśniach / w pigwie, dzięki czemu nabierają charakterystycznego smaku i aromatu.
29,-
RYBY
Fish & Chips
Tradycyjne brytyjskie danie – złocista, chrupiąca ryba w cieście piwnym, podawana z grubymi frytkami, surówką oraz sosami.
66,-
Sandacz z pieca z sosem borowikowym podany na leśnych grzybach i młodych sałatach
Soczysty pieczony sandacz, podawany na łożu z leśnych grzybów i delikatnych młodych ziemniaków, polany aromatycznym sosem borowikowym. To danie dla miłośników połączenia klasycznych smaków ryby i grzybów, wzbogaconych dodatkowo aromatem ziemniaków i borowików.
78,-
Łosoś z pieca w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami, brukselką i młodym i ziemniakami
Świeży łosoś, upieczony w pesto bazyliowym, serwowany z delikatnymi młodym i ziemniakami i mulami. Danie uzupełnia intensywny, lecz wyważony sos nduja, którego ostrość doskonale komponuje się z łososiem tworząc niepowtarzalny bukiet.
84,-
Dorsz z pieca w sosie porowo – żurawinowym
Delikatny dorsz, upieczony na łożu z warzyw, które nadając mu intensywnego smaku i aromatu. Do dania podawany jest pikantny sos porowo – żurawinowy, który wzbogaca smak ryby i podkreśla nuty warzyw. Całość tworzy harmonijne danie, które zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
74,-
Mule w pesto prowansalskim na maśle i winie (40 szt.)
To pyszne danie z muli, które zostały podsmażone w aromatycznej mieszance ziół prowansalskich w maśle i winie. Delikatny smak małży świetnie komponuje się z aromatami prowansalskimi, tworząc niezapomniane doznania smakowe. Zaserwujemy je z ciepłą grzanką.
71,-
MIĘSA
Golonka z dzika w sosie jałowcowym z rozmarynem na pieczonych warzywach z plastrem boczku z naszej wędzarni i marynowanym i buraczkami.
Klasyczna dziczyzna i przyprawy tworzą niezapomniany smak w naszej delikatnie pieczonej golonce z dzika. Aromatyczny sos jałowcowy z dodatkiem rozmarynu doskonale do niej pasuje i podkreśla jej wyjątkowy bukiet. Podajemy ją na warzywach pieczonych z chrupiącym boczkiem z naszej wędzarni i delikatnie marynowanymi buraczkami, które dodają nieco słodko – kwaśnego smaku i kolorytu temu wyjątkowemu daniu.
78,-
Pierś z kaczki z pieca na selerze z imbirem i miodem z sosem tymiankowym.
Nasza soczysta pierś z kaczki jest pieczona w specjalnej mieszance przypraw, co nadaje mięsu wyjątkowego smaku. Podajemy ją na delikatnym selerze z imbirem i miodem, który dodaje słodyczy i doskonale komponuje się z mięsem. Nasz sos tymiankowy, przygotowany z aromatycznych ziół, podkreśla smaki aromat kaczki.
76,-
Stek z polędwicy wołowej podany na rozgrzanym sizzlerze z pieczarkami i pieczonym pomidorem.
Soczysta polędwica wołowa, idealnie wypieczona na rozgrzanej płycie sizzlera, podana z aromatycznymi pieczarkami i soczystym, pieczonym pomidorem. To danie dla miłośników klasycznej kuchni mięsnej, którzy szukają perfekcyjnego połączenia smaków i tekstur.
125,-
Polędwiczki wieprzowe z pieca na karmelizowanych paprykach w słodkim chili z kaszą kuskus.
Soczyste polędwiczki wieprzowe są pieczone w piecu, a następnie podawane na
karmelizowanych paprykach w słodkim chili. Danie to jest uzupełnione kaszą kuskus, która idealnie komponuje się ze smakiem mięsa. Idealne dla miłośników wykwintnych dań mięsnych i orientalnych smaków.
68,-
Kotlet schabowy z kością, smażony na smalcu.
Tradycyjny kotlet schabowy z kością, smażony na smalcu. Podany z ziemniakami, kapustą zasmażaną i salsą z ogórka kiszonego.
65,-
ROŚLINNE
Boczniaki duszone w maśle i winie, podane z świeżo pieczonym pieczywem i sałatą
Grzyby duszone są na maśle i białym winie, dzięki czemu zachowują swoją naturalną delikatność i konsystencję. Całość podawana jest ze świeżo pieczoną bagietką. Danie uzupełnia także świeża sałata, która nadaje mu orzeźwiającego charakteru.
39,-
Pierogi własnego wyrobu z soczewicą
Nasze pierogi z soczewicą to idealne połączenie tradycyjnego smaku z nowoczesnymi trendami kulinarnymi. Delikatne ciasto pierogowe jest wypełnione aromatycznym farszem z soczewicy.
40,-
Pierogi własnego wyrobu ze szpinakiem.
Nasze pierogi ze szpinakiem to idealny wybór dla miłośników zdrowego jedzenia. Delikatne ciasto pierogowe jest wypełnione aromatycznym farszem ze szpinaku i
parmezanu.
40,-
Kotlet wegański
Roślinny kotlet na bazie kalafiora i brokułu z soczewicą i pietruszką, podany na sałacie skropionej cytryną.
42,-
DLA DZIECI
Nuggetsy z kurczaka własnego wyrobu z frytkami, surówką i sosem.
Domowe nuggetsy z kurczaka, podawane z chrupiącymi frytkami, orzeźwiającą surówką oraz sosem według wyboru.
39,-
Pierogi własnego wyrobu z twarogiem, sosem waniliowym i owocami.
Nasze pierogi z serem to tradycyjny przepis, przygotowany z naturalnych składników i podany z delikatnym sosem waniliowym oraz owocami, które sprawiają, że smak dania jest jeszcze bardziej wyjątkowy.
30,-
DESERY
Tort Sachera z gorącymi malinami.
Delikatny i wilgotny Tort Sachera z dodatkiem gorących malin to prawdziwy rarytas
dla miłośników czekolady. Wierzch tortu pokryty jest gładką i błyszczącą polewą z gorzkiej czekolady, która doskonale komponuje się z intensywnym smakiem malin.
30,-
Beza Pavlova
Lekka i puszysta beza Pavlova z dodatkiem kremowego mascarpone i wiśniami to
wyjątkowy deser dla miłośników słodkości.
30,-
Fondant czekoladowy z gorącymi wiśniami
Po przekrojeniu ciasta wylewa się rozpływająca się w ustach czekolada, która
idealnie kontrastuje z kwaśnymi wiśniami. To deser, który podawany jest na gorąco.
30,-
Banana toffi.
Banan polany gęstym, aromatycznym karmelem, podany z lodami waniliowymi to
propozycja dla miłośników deserów o słodkim aromacie. Gorący karmel idealnie
kontrastuje z zimnymi lodami, tworząc niepowtarzalny smakowy duet.
30,-
NAPOJE GORĄCE
- Herbata czarna / zielona / owocowa
- filiżanka – 15,-
- dzbanek – 20,-
- Latte Macchiatto – 18,-
- Cappuccino – 18,-
- Espresso / doppio
- 12,- / 17,-
- Americano – 15,-
- Frappe – 24,-
- Irish coffee – 38,-
NAPOJE ZIMMNE
- Woda mineralna 330ml / 700ml
- 14,- / 22,-
- Coca Cola / Cola Zero / Fanta / Sprite Kinley
- 250ml – 14,- / 850ml – 32,-
- Sok
- 250ml – 14,- / 1L – 32,-
- Sok wyciskany 200ml – 25,-
- Koktajle bezalkoholowe 200ml – 24,-
PIWO
Złote Lwy / Porter / Marango / Pszeniczniak / Czarny Bez / Żywiec / Warka Strong
IPA 0% / Zanzi 0%
20,-
DRINKI
- Aperol Spritz – 36,-
- Błękitna laguna – 29,-
- Whisky Sour – 32,-
- Mojito – 34,-
- Espresso Martini – 33,-
- Sex on the beach – 31,-
- Orange Campari – 32,-
- Negroni – 37,-
- Cuba Libre – 32,-
ALKOHOLE INNE – 40ml
- GinGordon’s – 19,-
- Rum – 19,-
- Malibu – 16,-
- Tequila – 25,-
- Cognac Hennessy V.S. – 45,-
- Metaxa – 16,-
- Bailey’s -16,-
- Jagermeister -16,- / 250,- (0,7L)
- Nalewka własnej produkcji
- 20,-
WERMUTY
Martini Bianco / Rosso / Extra Dry / Fiero
100ml – 19,-
WÓDKI – 40ml / 0,5L
- Belvedere – 26,- / 305,-
- Finlandia – 15,- / 165,-
- Pan Tadeusz – 13,- / 145,-
- Biały Bocian – 13,- / 145,-
- Baczewski – 16,- / 180,-
- Absolut – 15,- / 165,-
WHISKY – 40 ml / 0,7L
- Glenfiddich „12” – 42,- / 690,-
- Chivas Regal „12” – 24.- / 380,-
- Johnnie Walker „12” – 23,- / 360,-
- Ballantine’s „12” – 22,- / 340,-
- Famous Grouse – 19,- / 300,-
- JackDaniel’s – 23,- / 360,-
- Jameson – 21,- / 330,-