ZUPY
Rybna zupa prowansalska z pieczonym łososiem i owocami morza
Zupa rybna prowansalska z dodatkiem owoców morza to aromatyczne danie kuchni francuskiej, w którym soczyste kawałki ryb, mięsiste owoce morza oraz warzywa są gotowane w bulionie z dodatkiem ziół prowansalskich. To wspaniałe po łączenie składników sprawia, że zupa ta jest idealnym wyborem dla miłośników kuchni morskiej i francuskiej.
porcja 300 ml – 34,-
waza 1200 ml – 100,-
Rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
Rosół z makaronem i cząstkami kurczaka to popularna i tradycyjna polska zupa. Jest to bulion z warzywami, mięsem kurczaka i dodatkiem makaronu. Zupa ta doskonale rozgrzewa w chłodne dni i dobrze syci.
porcja 300 ml – 18,-
waza 1200 ml – 54,-
Flaki wołowe po warszawsku
Flaki wołowe po warszawsku to danie klasycznej kuchni polskiej, które powstaje z pod smażonychna złoty kolor podrobów (przede wszystkim żołądków) i ziemniaków, zalanych bulionem mięsnym, przyprawionych ziołamiora z suszonymi warzywami. Całość dusi się na wolnym ogniu, co powoduje, że flaki są miękkie i aromatyczne.
porcja 300 ml – 23,-
waza 1200 ml – 69,-
Zupa podgrzybkowa z całych grzybów
Zupa pod grzybkowa z całych grzybów gotowana na wolnym ogniu to danie, które powstaje na bazie bulionu warzywnego lub mięsnego, w którym gotowane są świeże podgrzybki w całości. Długi czas gotowania na wolnym ogniu powoduje, że zupa nabiera intensywnego smaku i aromatu grzybów.
porcja 300 ml – 26,-
waza 1200 ml – 78,-
SAŁATY
Pierś z kurczaka z naszej wędzarni, na zielonej sałacie pak-choy z lekkim sosem czosnkowym
To danie składa się z wędzonej piersi z kurczaka, podanej na zielonej sałacie pakchoi, skropionej sosem czosnkowym oraz z ciepłej grzanki. Zielona sałata pakchoi ma delikatny smak, który doskonale łączy się z wędzonym mięsem oraz z lekkim sosem czosnkowym. Wszystkie te składniki doskonale ze sobą współgrają i tworzą smaczne, lekkie i pożywne danie, które będzie idealne na lekką obiadokolację lub na lunch.
37,-
Ceviche z dorsza bałtyckiego na sałatach ze świeżym dressingiem miodowo-limonkowym oraz grzanką korzenną
Ceviche z dorsza bałtyckiego na sałatach z dressingiem miodowo-limonkowym to danie z kuchni peruwiańskiej, składające się z surowego dorsza marynowanego w soku z limonki i podawanego na sałatach, skropionych dressingiem z miodu i limonki, podane z korzenną grzanką.
36,-
PRZYSTAWKI
Krewetki w aromatycznym pesto bazyliowym, podsmażane na maśle z czosnkiem i białym winie, podane ze świeżą bagietką
Nasze krewetki w świeżym pesto bazyliowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Krewetki są delikatnie podsmażane na maśle ze świeżym pesto bazyliowym, czosnkiem i białym winem, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Podajemy je z chrupiącą bagietką, która doskonale komponuje się z intensywnym smakiem krewetek.
49,-
Carpaccio z łososia na toście francuskim z sosem wasabi
Carpaccio z łososia na cieście francuskim to eleganckie danie, które z pewnością za chwyci smakoszy ryb. Cienko pokrojony łosoś, delikatny i pełen smaku, serwowany jest na toście francuskim. Dodatkowo, danie podawane jest z ostrym sosem wasabi, który doskonale komponuje się z łososiem, nadając mu pikantnego smaku.
38,-
Świeżo marynowane raki z orzeźwiającym dressingiem
To orzeźwiające danie składa się z delikatnych szyjek ze świeżo rozbieranych raków, które zostały za marynowane w mieszance aromatycznej kolendry i soku z limonek. Połączenie tych składników tworzy wyjątkowy, świeży smak, który idealnie komponuje się z białym winem, tworząc doskonałe danie na letni wieczór.
42,-
Tatar z łososia marynowanego
Carpaccio z łososia to danie , w którym delikatne kawałki łososia są układane na chrupkiej sałacie w cienkich plasterkach.
46,-
Tatar wołowy
Tatar wołowy to danie mięsne, które składa się z drobno posiekanej polędwicy wołowej wymieszanej z aromatycznymi przyprawami i dodatkami.
42,-
Deska mięsnych wyrobów z naszej wędzarni
Deska mięsnych wyrobów z naszej wędzarni to danie mięsne,
które składa się z różnych rodzajów wędlin i mięs, przygotowanych w tradycyjny sposób, zużyciem wędzarni i naturalnych przypraw. Wszystkie elementy są dokładnie pokrojone i podane na drewnianej desce.
66,-
Deska serów z owocami
Deska różnych serów to idealna propozycja dla miłośników sera, którzy chcą spróbować różnych jego odmian i cieszyć się wspaniałym smakiem i aromatem.
66.-
Marynowane śledzie w wiśni oraz w pigwie
To danie, w którym śledzie są marynowane w wiśniach / w pigwie, dzięki czemu nabierają charakterystycznego smaku i aromatu.
24,-
RYBY
Fish & Chips
Tradycyjne brytyjskie danie – złocista, chrupiąca ryba w cieście piwnym, podawana z grubymi frytkami, surówką oraz sosami.
54,-
Sandacz z pieca z sosem borowikowym podany na leśnych grzybach i młodych sałatach
Soczysty pieczony sandacz, podawany na łożu z leśnych grzybów i delikatnych młodych ziemniaków, polany aromatycznym sosem borowikowym. To danie dla miłośników połączenia klasycznych smaków ryby i grzybów, wzbogaconych dodatkowo aromatem ziemniaków i borowików.
56,-
Łosoś z pieca w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami, brukselką i młodym i ziemniakami
Świeży łosoś, upieczony w pesto bazyliowym, serwowany z delikatnymi młodym i ziemniakami i mulami. Danie uzupełnia intensywny, lecz wyważony sos nduja, którego ostrość doskonale komponuje się z łososiem tworząc niepowtarzalny bukiet.
72,-
Polędwica z dorsza z masłem pietruszkowym, młodą marchewką i czarną soczewicą oraz sosem prowansalskim
Miękka i soczysta polędwica z dorsza, podawana z aromatycznym masłem pietruszkowym, która łączy się z młodą marchwią oraz z czarną soczewicą, które podkreślają wyjątkowy smak ryby. Całość tworzy zbalansowane danie o intensywnym smaku i aromacie.
62,-
Dorsz z pieca w sosie porowo – żurawinowym
Delikatny dorsz, upieczony na łożu z warzyw, które nadając mu intensywnego smaku i aromatu. Do dania podawany jest pikantny sos porowo – żurawinowy, który wzbogaca smak ryby i podkreśla nuty warzyw. Całość tworzy harmonijne danie, które zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
58,-
Mule w pesto prowansalskim na maśle i winie
To pyszne danie z muli, które zostały podsmażone w aromatycznej mieszance ziół prowansalskich w maśle i winie. Delikatny smak małży świetnie komponuje się z aromatami prowansalskimi, tworząc niezapomniane doznania smakowe. Zaserwujemy je z ciepłą grzanką.
59,-
MIĘSA
Golonka z dzika w sosie jałowcowym z rozmarynem na pieczonych warzywach z plastrem boczku z naszej wędzarni i marynowanym i buraczkami.
Klasyczna dziczyzna i przyprawy tworzą niezapomniany smak w naszej delikatnie pieczonej golonce z dzika. Aromatyczny sos jałowcowy z dodatkiem rozmarynu doskonale do niej pasuje i podkreśla jej wyjątkowy bukiet. Podajemy ją na warzywach pieczonych z chrupiącym boczkiem z naszej wędzarni i delikatnie marynowanymi buraczkami, które dodają nieco słodko – kwaśnego smaku i kolorytu temu wyjątkowemu daniu.
59,-
Pierś z kaczki z pieca na selerze z imbirem i miodem z sosem tymiankowym.
Nasza soczysta pierś z kaczki jest pieczona w specjalnej mieszance przypraw, co nadaje mięsu wyjątkowego smaku. Podajemy ją na delikatnym selerze z imbirem i miodem, który dodaje słodyczy i doskonale komponuje się z mięsem. Nasz sos tymiankowy, przygotowany z aromatycznych ziół, podkreśla smaki aromat kaczki.
58,-
Stek z polędwicy wołowej podany na rozgrzanym sizzlerze z pieczarkami i pieczonym pomidorem.
Soczysta polędwica wołowa, idealnie wypieczona na rozgrzanej płycie sizzlera, podana z aromatycznymi pieczarkami i soczystym, pieczonym pomidorem. To danie dla miłośników klasycznej kuchni mięsnej, którzy szukają perfekcyjnego połączenia smaków i tekstur.
89,-
Ekologiczna pierś kukurydziana z kurczaka na puree z białego pora z aksamitnym sosem pieprzowym.
Kurczak kukurydziany, który znajduje się w tym daniu, jest ekologiczny-hodowany bez antybiotyków i karmiony ekologiczną kukurydzą. Jego soczyste kawałki, podawane na gładkim puree z białej kapusty, są uzupełnione o pikantny sos pieprzowy, tworząc zdrowe danie o wyrazistym smaku i wysokiej jakości.
56,-
Polędwiczki wieprzowe z pieca na karmelizowanych paprykach w słodkim chili z kaszą kuskus.
Soczyste polędwiczki wieprzowe są pieczone w piecu, a następnie podawane na
karmelizowanych paprykach w słodkim chili. Danie to jest uzupełnione kaszą kuskus, która idealnie komponuje się ze smakiem mięsa. Idealne dla miłośników wykwintnych dań mięsnych i orientalnych smaków.
54,-
ROŚLINNE
Boczniaki duszone w maśle i winie, podane z wegańskim świeżo pieczonym pieczywem i sałatą
Grzyby duszone są na maśle i białym winie, dzięki czemu zachowują swoją naturalną delikatność i konsystencję. Całość podawana jest z kawałkiem świeżo pieczonego, wegańskiego chleba. Danie uzupełnia także świeża sałata, która nadaje mu orzeźwiającego charakteru.
34,-
Pierogi własnego wyrobu z soczewicą
Nasze pierogi z soczewicą to idealne połączenie tradycyjnego smaku z nowoczesnymi trendami kulinarnymi. Delikatne ciasto pierogowe jest wypełnione aromatycznym farszem z soczewicy.
36,-
Pierogi własnego wyrobu ze szpinakiem.
Nasze pierogi ze szpinakiem to idealny wybór dla miłośników zdrowego jedzenia. Delikatne ciasto pierogowe jest wypełnione aromatycznym farszem ze szpinaku i
parmezanu.
36,-
DLA DZIECI
Nuggetsy z kurczaka własnego wyrobu z frytkami, surówką i sosem.
Domowe nuggetsy z kurczaka, podawane z chrupiącymi frytkami, orzeźwiającą surówką oraz sosem według wyboru.
37,-
Pierogi własnego wyrobu z twarogiem, sosem waniliowym i owocami.
Nasze pierogi z serem to tradycyjny przepis, przygotowany z naturalnych składników i podany z delikatnym sosem waniliowym oraz owocami, które sprawiają, że smak dania jest jeszcze bardziej wyjątkowy.
26,-
DESERY
Tort Sachera z gorącymi malinami.
Delikatny i wilgotny Tort Sachera z dodatkiem gorących malin to prawdziwy rarytas
dla miłośników czekolady. Wierzch tortu pokryty jest gładką i błyszczącą polewą z gorzkiej czekolady, która doskonale komponuje się z intensywnym smakiem malin.
25,-
Beza Pavlova
Lekka i puszysta beza Pavlova z dodatkiem kremowego mascarpone i wiśniami to
wyjątkowy deser dla miłośników słodkości.
25,-
Fondant czekoladowy z gorącymi wiśniami
Po przekrojeniu ciasta wylewa się rozpływająca się w ustach czekolada, która
idealnie kontrastuje z kwaśnymi wiśniami. To deser, który podawany jest na gorąco.
25,-
Banana toffi.
Banan polany gęstym, aromatycznym karmelem, podany z lodami waniliowymi to
propozycja dla miłośników deserów o słodkim aromacie. Gorący karmel idealnie
kontrastuje z zimnymi lodami, tworząc niepowtarzalny smakowy duet.
25,-
NAPOJE GORĄCE
- Herbata czarna / zielona / owocowa
- filiżanka – 12,-
- dzbanek – 16,-
- Latte Macchiatto – 16,-
- Cappuccino – 16,-
- Espresso / doppio
- 10,- / 14,-
- Americano – 13,-
- Frappe – 22,-
NAPOJE ZIMMNE
- Woda mineralna 330ml / 700ml
- 11,- / 18,-
- Coca Cola / Cola Zero / Fanta / Sprite Kinley
- 250ml – 11,- / 850ml – 26,-
- Sok
- 250ml – 11,- / 1L – 26,-
- Sok wyciskany 200ml – 20,-
- Koktajle bezalkoholowe 200ml – 18,-
PIWO
Złote Lwy / Porter / Marango / Pszeniczniak / Czarny Bez / Żywiec / Warka Strong / IPA0% / Zanzi0%
16,-
DRINKI
- Aperol Spritz – 34,-
- Fiero Spritz – 33,-
- Mojito – 32,-
- Caipirinha – 33,-
- Cuba Libre – 28,-
- Irish Coffee – 32,-
- Błękitna laguna – 27,-
- Hugo – 36,-
- Orange Campari – 30,-
ALKOHOLE INNE – 40ml
- GinGordon’s – 19,-
- Rum Havana Especial – 19,-
- Malibu – 16,-
- Tequila Olmeca Gold / Silver
- 22,- / 22,-
- Cognac Hennessy V.S. – 36,-
- Brendy Stock 84 -16,-
- Metaxa – 16,-
- Bailey’s -16,-
- Aperol – 16,-
- Jagermeister -14,-
- Nalewka własnej produkcji
- 13,-
WERMUTY
Martini Bianco / Rosso / ExtraDry / Fiero
100ml – 14,-
WINA
WINA, SZAMPANY I WINA MUSUJĄCE znajdują się w KARCIE WIN
- Prosecco – 100ml – 15,- / 0,75l – 90,-
- Wino Domu – 100ml – 16,- / 0,75l – 100,-
WÓDKI – 40ml/0,5L
- Absolut – 13,- / 125,-
- Finlandia – 13,- / 120,-
- Pan Tadeusz – 12,- / 96,-
- Biały Bocian – 12,- / 110,-
- Wyborowa – 11,- / 90,-
- Ostoya – 11,- / 100,-
- Luksusowa – 11,- / 90,-
WHISKY – 40ml
- Glenfiddich „12” – 28,-
- Chivas Regal „12” – 18,-
- Johnnie Walker „12” – 18,-
- Ballantine’s „12” – 18,-
- Ballantine’s – 15,-
- JackDaniel’s – 18,-
- Jameson – 17,-