Wycieczki szkolne dla dzieci
- Zupa
- Drugie danie (danie dla dzieci, dodatek z listy, surówka)
- Woda mineralna z cytryną bez ograniczeń
cena 54 zł / osobę
Wycieczki dla dorosłych
- Zupa
- Drugie danie (mięso, dodatek z listy, jarzynka, surówka)
- woda mineralna z cytryną bez ograniczeń
- Napoje gorące–kawa / herbata
cena 79 zł / osobę
Napoje zimne:
- Kawa / herbata bez ograniczeń – 10 zł / osobę
- Kompot owocowy dzbanek 3-4 os. –20 zł
- Gazowane (CocaCola, Sprite, Fanta) 0,85 l. – 33 zł
- Soki 100% 1l.- 33 zł
Deser:
- Ciasto – 20zł
- Fondant czekoladowy z kruszoną bezą i wiśniami na gorąco – 36 zł
- Beza Pavlova – 36zł
- Szarlotka na ciepło z gałką loda – 29 zł
Przykładowe ceny alkoholi:
- Piwo 0,5 l. – 20 zł
- Wódka Pan Tadeusz 40ml / 0,5l. – 16 zł / 140 zł
Szczegóły menu prosimy ustalać min. 5 dni przed terminem. Ceny brutto.
Zupy do wyboru (jeden rodzaj dla całej grupy):
- Rosół z makaronem (BL)
- Krem z pieczonych pietruszek (BG)
- Zupa jarzynowa ze śmietaną (BG)
- Krem ze świeżych pomidorów (BG)
- Zupa rybna (WG, BG, BL)
Dania (jeden rodzaj dla całej grupy):
- Dla dzieci:
- Nuggetsy własnego wyrobu z piersi kurczaka (BL)
- Pałki z kurczaka (BG, BL)
- Filet z kurczaka w chrupiącej panierce (BL)
- Racuchy z jabłkami i dżemem (WG)
- Naleśniki z twarogiem i śmietaną (WG)
- Pierogi własnego wyrobu
- z twarogiem i sosem malinowym (WG)
- z mięsem i okrasą
- Mięsa:
- Faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach:
- z pieczarkami i serem w sosie kaparowym
- ze szpinakiem w sosie borowikowym
- z krewetkami w sosie nduja z mulami
- z mango w sosie kokosowym
- Pieczona pierś z indyka w sosie borowikowym (BG)
- Pieczony karczek w sosie pieczeniowym (BG)
- De’volaille
- Tradycyjny kotlet schabowy (BL)
- Polędwiczki wieprzowe pieczone z karmelizowanymi paprykami w słodkim chili (BG, BL)
- Pieczone udko z kurczaka (BL, BG)
- Pieczona golonka w piwie i pomidorach
- Pierogi własnego wyrobu z mięsem i okrasą
- Faszerowana pierś z kurczaka z pieca w różnych odsłonach:
- Ryby:
- Filet z pstrąga w sosie koperkowym (WG, BG)
- Filet z dorsza z patelni (WG, BL)
- Sandacz w sosie limonkowym (WG, BG)
- Filet z dorsza z pieca w zaprawie cytrynowej (WG, BL, BG)
- Wegetariańskie:
- Szpinak po katalońsku na grzance (WG, BG, BL)
- Pierogi własnego wyrobu ze szpinakiem (WG)
- Boczniaki duszone w maśle i winie (WG, BG)
- Dodatkido dań:
- Puree
- Ziemniaki z wody
- Frytki
- Cząstki ziemniaczane
- Ryż
WG -wegetariańskie
BG –bezglutenowe
BL –bez laktozy