Komunie 2023

SERWOWANE MENU OBIADOWE   |   170 zł/os

  • Zupa – 1 do wyboru
    • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
    • krem z leśnych grzybów 
    • krem z pomidorów z parmezanem
    • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami 
    • zupa rybna z kawałkami ryby
  • Dania główne + dodatki – 1 porcja mięsa do wyboru na osobę
    • pierś z indyka w pomidorach i cukinii 
    • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
    • klasyczny kotlet de’volaille
    • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem 
    • pieczony karczek w sosie własnym 
    • polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 
    • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem lub w sosie porowo – żurawinowym 
    • pieczonka golonka w piwie i pomidorach
  • dania z dopłatą 25zł / porcję: 
    • pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
    • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (4 porcje)
    • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
  • Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ


DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU OBIADOWEGO

  • Przystawka – 20zł / porcję:
    • sałatka cezar
    • indyk z ziołach na gorących boczniakach w śmietanie
  • Dodatkowe ½ porcji mięsa na osobę – 30zł  
  • Dodatkowa 1 porcja mięsa na osobę – 53zł
  • Tort – kielich / księga (min. 2 kg) – 230 zł/kg; standard – 195 zł/kg  
  • Ciastko – 15 zł/szt.
  • Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 15 zł na osobę

MENU PRZEKĄSEK – 3 przekąski na osobę   |   57 zł

  • Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na półmiskach, z glazurą lub bez glazury
    • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem 
    • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 
    • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 
    • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
    • schab ze śliwką i bekonem
    • bakłażan po kaszubsku
    • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
    • filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą 
    • tortille różne (szpinak, kurczak, warzywa)
    • jajka w różnych odsłonach (szynka, sos tatarski, pasta rybna)
    • śledzie w różnych odsłonach (sos musztardowy, w oleju, po kartusku) 
    • sałatki koktajlowe, domowe (grillowany kurczak, grecka, pieczony burak i ser kozi, jarzynowa, z tortellini)
    • tarty różne
    • zimne nóżki 
    • tymbaliki rybne / drobiowe
  • Przekąski z dopłatą 20zł / porcję:
    • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
    • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym) 
    • befsztyk tatarski z dodatkami
    • pasztet gęsi z wiśniami
    • filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą

KOLACJA NA GORĄCO   |   50 zł 

  • zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
  • strogonow wołowy
  • bogracz wołowy
  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami 
  • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim, podawana z sosem kurkowym

KOLACJA NA GORĄCO   |   30 zł 

  • forszmak drobiowy
  • żurek
  • barszcz z pasztecikiem
  • flaki wołowe

DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE

  • Dodatkowa przekąska – 20zł
  • Przekąski zimne BEZ OGRANICZEŃ – 40zł na osobę
  • Napoje gazowane i soki 100% BEZ OGRANICZEŃ – 20zł na osobę
  • Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego gratis. Dodatkowe pokrowce – 12 zł na osobę
  • Dekoracje kwiatowe – 15zł na osobę

DODATKOWE INFORMACJE:

Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny.

W związku z trudną do przewidzenia inflacją ceny mogą ulec zmianie.

Ceny brutto.

Rezerwacja

tel.: 58 620 06 48, 58 620 32 53

tel.: 586 200 648

restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zapraszamy w godzinach

niedz. – czwartek 13.00-20.00
piątki 13.00-01.00
sobota 13.00-02.00

biuro czynne od 11.00

NR konta do wpłat bankowych
(po wcześniejszych ustaleniach):

Róża Wiatrów Restauracja s.c.

BZ WBK
24 1090 1102 0000 0000 1013 2485