SERWOWANE MENU OBIADOWE | 170 zł/os
- Zupa – 1 do wyboru
- rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
- krem z leśnych grzybów
- krem z pomidorów z parmezanem
- aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
- zupa rybna z kawałkami ryby
- Dania główne + dodatki – 1,5 porcji mięsa do wyboru na osobę
- pierś z indyka w pomidorach i cukinii
- zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
- klasyczny kotlet de’volaille
- pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
- pieczony karczek w sosie własnym
- polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym
- dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem lub w sosie porowo – żurawinowym
- pieczonka golonka w piwie i pomidorach
- dania z dopłatą 25zł / porcję:
- pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
- kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (4 porcje)
- łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
- Napoje gorące (kawa, herbata), woda z cytryną – BEZ OGRANICZEŃ
DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU OBIADOWEGO
- Przystawka – 20zł / porcję:
- sałatka cezar
- indyk z ziołach na gorących boczniakach w śmietanie
- Dodatkowa porcja mięsa na osobę – 53zł
- Tort – kielich / księga (min. 2 kg) – 230 zł/kg; standard – 195 zł/kg
- Ciastko – 15 zł/szt.
- Ciasto, tort zakupione poza lokalem – opłata serwisowa 15 zł na osobę
MENU PRZEKĄSEK – 3 przekąski na osobę | 57 zł
- Do wyboru 4 – 7 rodzajów, podane na półmiskach, z glazurą lub bez glazury
- pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
- roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
- grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
- rolada z boczku z suszonymi pomidorami
- schab ze śliwką i bekonem
- bakłażan po kaszubsku
- pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
- filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą
- tortille różne (szpinak, kurczak, warzywa)
- jajka w różnych odsłonach (szynka, sos tatarski, pasta rybna)
- śledzie w różnych odsłonach (sos musztardowy, w oleju, po kartusku)
- sałatki koktajlowe, domowe (grillowany kurczak, grecka, pieczony burak i ser kozi, jarzynowa, z tortellini)
- tarty różne
- zimne nóżki, tymbaliki rybne / drobiowe
- pasztet gęsi z wiśniami
- Przekąski z dopłatą 20zł / porcję:
- kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
- pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
- befsztyk tatarski z dodatkami
- łosoś w sosie remoulade / z glazurą
- DOPŁATY OPCJONALNE DO MENU PRZEKĄSEK
- Dodatkowa przekąska – 20zł
- Przekąski zimne BEZ OGRANICZEŃ – 97zł na osobę
KOLACJA NA GORĄCO | 30 zł
- forszmak drobiowy
- żurek
- barszcz z pasztecikiem
- flaki wołowe
KOLACJA NA GORĄCO | 50 zł
- zapiekany kociołek z kurczakiem i warzywami
- strogonow wołowy
- bogracz wołowy
- schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
- szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
- marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim, podawana z sosem kurkowym
DOPŁATY OPCJONALNE POZOSTAŁE
- Napoje gazowane i soki 100% BEZ OGRANICZEŃ – 20zł na osobę
- Wódka 0,5l w specjalnej cenie – 55zł
- Alkohol zakupiony poza lokalem; opłata serwisowa –30zł na osobę
- Pokrowiec na krzesło dla dziecka komunijnego gratis. Dodatkowe pokrowce – 12zł na osobę
- Dekoracje kwiatowe – 15zł na osobę
DODATKOWE INFORMACJE:
Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny.
W związku z trudną do przewidzenia inflacją ceny mogą ulec zmianie.
Ceny brutto.