
wegetariańskie

bez glutenu

bez laktozy
ZUPY
Rybna zupa prowansalska z pieczonym łososiem i owocami morza

Francuska zupa z ryb, owoców morza i warzyw w bulionie z pesto prowansalskim – aromatyczna i sycąca.
porcja 300 ml – 48,-
waza 1200 ml – 135,-
Rosół z KACZKI Z makaronem

Tradycyjny polski bulion z kaczki benedyktyńskiej z warzywami, makaronem i kurczakiem – sycący i rozgrzewający.
porcja 300 ml – 28-
waza 1200 ml – 75,-
Flaki wołowe po pomorsku


Danie klasycznej kuchni polskiej, które powstaje z duszonych w bulionie mięsnym podrobów wołowych z ziołami.
porcja 300 ml – 35,-
waza 1200 ml – 95,-
Zupa podgrzybkowa z całych grzybów

Aromatyczna zupa na bulionie warzywnym z całymi podgrzybkami, gotowana długo na wolnym ogniu dla intensywnego smaku.
porcja 300 ml – 36,-
waza 1200 ml – 95,-
Krem z pieczonych pietruszek z grissini

Krem z pieczonych pietruszek o aksamitnej konsystencji, podany z chrupiącymi paluchami grissini.
porcja 300 ml – 30,-
waza 1200 ml – 73,-
SAŁATY
Sałatka z grillowanym kurczakiem

Grillowana pierś z kurczaka na sałatach z sosem musztardowo – miodowym, podana z ciepłą grzanką – lekka i aromatyczna.
48,-
Sałatka z krewetkami
Sałatka z krewetkami Black Tiger na maśle i winie, z melonem, ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i świeżymi sałatami. Całość dopełnia wyrazisty dressing ostrygowo – balsamiczny.
62,-
Sałatka z camembertem i gruszką


Camembert, kompozycja sałat i karmelizowana gruszka z orzechami w sosie balsamico.
62,-
PRZYSTAWKI
Krewetki black tiger w pesto bazyliowym
Krewetki smażone na maśle z pesto bazyliowym, czosnkiem i winem, podane z chrupiącą bagietką – prawdziwa uczta smaku.
66,-
Carpaccio z łososia

Delikatny łosoś marynowany według naszej receptury, na toście francuskim, z sosem wasabi, który nadaje daniu wyrazisty, pikantny smak.
64,-
Tatar wołowy


Tatar wołowy, doprawiony aromatycznymi przyprawami i dodatkami – klasyczna przekąska.
58,-
Tatar z łososia marynowanego


Drobno posiekany łosoś marynowany z oliwą, kaparami, sosem tatarskim i bagietką.
68,-
Deska mięsnych wyrobów z naszej wędzarni


Deska mięs świeżo wędzonych w naszej wędzarni, przygotowanych tradycyjnie i podanych na drewnianej desce.
82,-
Deska serów kaszubskich z owocami

Regionalne sery o różnych smakach: naturalny, orzech włoski, kozi, rzutka, oliwki, żurawina, czarnuszka, suszone pomidory.
82.-
Deska mięs wędzonych i serów kaszubskich

Połączenie na jednej desce zarówno mięs z naszej wędzarni jak i lokalnych Kaszubskich serów.
82.-
Marynowane śledzie w wiśni lub w pigwie


To danie, w którym śledzie są marynowane w wiśniach / w pigwie, dzięki czemu nabierają charakterystycznego smaku i aromatu.
29,-
RYBY
Fish & Chips
Tradycyjne brytyjskie danie – złocista, chrupiąca ryba w cieście piwnym, podawana z grubymi frytkami, surówką oraz sosami.
74,-
Sandacz z pieca z sosem borowikowym podany na leśnych grzybach i młodych sałatach

Pieczony sandacz na leśnych grzybach i cząstkach młodych ziemniaków, polany sosem borowikowym – klasyczne połączenie ryby i aromatycznych borowików. Surówka sezonowa.
86,-
Łosoś z pieca w pesto bazyliowym na sosie nduja z mulami, brukselką i młodym i ziemniakami

Pieczony łosoś w pesto bazyliowym z młodymi ziemniakami i mulami, podany z pikantnym sosem nduja dla wyrazistego smaku. Surówka sezonowa.
92,-
Dorsz z pieca w sosie porowo – żurawinowym
Zapiekany dorsz na warzywach w sosie porowo-żurawinowym – intensywny smak i aromat dla wymagających smakoszy. Ziemniaczki patatki. Surówka sezonowa.
82,-
Mule w pesto prowansalskim na maśle i winie (40 szt.)
Mule duszone w maśle, winie i ziołach prowansalskich, podane z ciepłą grzanką – delikatne i aromatyczne danie.
82,-
MIĘSA
Golonka wi eprzowa po pomorsku w piwie i pomidorach


Golonka wieprzowa po pomorsku duszona w piwie i pomidorach – soczysta, aromatyczna i pełna regionalnego smaku. Podana z ziemniakami lub z pieczywem, musztardą i chrzanem.
78,-
Pierś z kaczki z pieca z sosem tymiankowym

Pieczona pierś z kaczki w przyprawach, podana na selerze z imbirem i miodem, z aromatycznym sosem tymiankowym. Surówka sezonowa.
84,-
Stek z polędwicy wołowej


Stek z polędwicy wołowej podany na gorącym sizzler’rze z pieczarkami i pieczonym pomidorem – klasyka dla miłośników mięsa. Surówka sezonowa.
142,-
Polędwiczki wieprzowe z pieca w słodkim chili

Pieczone polędwiczki wieprzowe na karmelizowanej papryce w słodkim chili, podane z kaszą kuskus z rejonu Morza Czerwonego. Surówka sezonowa.
75,-
Kotlet schabowy z kością, smażony na smalcu

Tradycyjny kotlet schabowy z kością, smażony na smalcu. Podany z ziemniakami, kapustą zasmażaną i salsą z ogórka kiszonego.
72,-
Pierogi własnego wyrobu z mięsem i okrasą z cebuli
Domowe pierogi z mięsem, podane z okrasą z cebulki – tradycyjny, pełen smaku klasyk kuchni polskiej.
46,-
De ’ volaille
De’volaille – soczysty filet z kurczaka z masłem, panierowany i smażony na złoto. Podany z frytkami i surówką sezonową. Klasyczny smak od 50 lat, który zawsze wraca na talerz.
68,-
WEGETARIAŃSKIE
Boczniaki, podane na bagietce i sałacie

Grzyby duszone na maśle i winie, podane ze świeżo pieczoną bagietką i sałatą dla orzeźwiającego akcentu.
44,-
Pierogi własnego wyrobu ukraińskie – 8 szt.

Pierogi ukraińskie z farszem z ziemniaków, twarogu i cebulki, podane ze smażoną cebulką i śmietaną.
46,-
Pierogi własnego wyrobu z twarogiem – 8 szt.

Pierogi własnego wyrobu z delikatnym farszem z twarogu, podane z aromatycznym musem malinowym.
46,-
Pierogi własnego wyrobu ze szpinakiem – 8 szt.

Pierogi ze szpinakiem i parmezanem w delikatnym cieście – idealne dla miłośników zdrowego i aromatycznego jedzenia.
46,-
Kotlet wegański



Roślinny kotlet na bazie kalafiora i brokuła z soczewicą i pietruszką, podany na sałacie skropionej cytryną.
46,-
DLA DZIECI
Nuggetsy z kurczaka własnego wyrobu z frytkami, surówką i sosem.
Domowe nuggetsy z kurczaka, podawane z chrupiącymi frytkami, orzeźwiającą surówką oraz sosem według wyboru. Surówka sezonowa.
42,-
Pierogi własnego wyrobu z twarogiem, sosem waniliowym i owocami.
Pierogi z serem z musem malinowym i owocami – tradycyjny smak w słodkiej,
wyjątkowej odsłonie.
33,-
DESERY
Puchar lodowy z gorącymi malinami
Puchar lodowy, polany gorącymi malinami i dodatkami. Połączenie chłodu i ciepła, które rozpieszcza podniebienie.
39,-
Beza Pavlova
Lekka i puszysta beza Pavlova z dodatkiem kremowego mascarpone i wiśniami – to wyjątkowy deser dla miłośników słodkości.
36,-
Fondant czekoladowy z gorącymi wiśniami
Gorące ciasto z płynną czekoladą, kontrastującą z kwaśnymi wiśniami – deser o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji.
36,-
Szarlotka domowa na ciepło z gałką loda
Domowa szarlotka na ciepło, podana z gałką lodów. Klasyczny deser w najlepszym wydaniu.
39,-
NAPOJE GORĄCE
- Herbata czarna / zielona / owocowa
- filiżanka – 15,-
- dzbanek – 20,-
- Latte Macchiatto – 20,-
- Cappuccino – 20,-
- Espresso / doppio
- 13,- / 18,-
- Americano – 16,-
- Frappe – 26,-
NAPOJE ZIMMNE
- Woda Perlage musująca 330ml / 700ml
- 14,- / 22,-
- Woda Cisowianka niegazowana 330ml / 700ml
- 14,- / 22,-
- Coca Cola / Cola Zero / Fanta / Sprite Kinley
- 250ml – 15,- / 850ml – 33,-
- Soki różne
- 250ml – 15,- / 1L – 33,-
- Sok wyciskany 200ml – 25,-
- Koktajle bezalkoholowe 200ml – 26,-
PIWO
Regionalny browar Kaszub
Lager, Pszeniczny, Truskawkowy, Piernikowy, IPA 0%, Smakowy 0%
Żywiec / Corona Extra / Corona 0%
20,-
DRINKI
- Rose Spritz – 30,-
- Aperol Spritz – 36,-
- Whisky Sour – 32,-
- Mojito – 34,-
- Cuba Libre – 32,-
- Mint Spritz – 30,-
- Błękitna laguna – 29,-
- Sex on the beach – 31,-
- Orange Campari – 32,-
ALKOHOLE INNE – 40ml
- Gin – 20,-
- Rum – 20,-
- Malibu – 17,-
- Tequila – 26,-
- Cognac Hennessy V.S. – 44,-
- Metaxa – 17,-
- Bailey’s -17,-
- Jagermeister -17,-
- Nalewka kraftowa (czarny bez, pigwa, czarna porzeczka, malina)
- 18,-
WERMUTY
Martini Bianco / Rosso
100ml – 20,-
WÓDKI – 40ml / 0,5L
- Biały Bocian – 16,- / 140,-
- Finlandia – 17,- / 150,-
- Absolut – 18,- / 160,-
- Pan Tadeusz – 16,- / 140,-
- Gessler (ziemniaczana, 4 x destylowana)- 17,- / 150,-
WHISKY – 40 ml / 0,7L
- Ballantine’s – 18,- / 210,-
- Jack Daniel’s – 21,- / 270,-
- Chivas Regal „12” – 22.- / 290,-
- Glenfiddich „12” – 42,- / 690,-
- Jameson – 19,- / 220,-
- Johnnie Walker „12” – 22,- / 280,-